Välkommen på årsstämma 15 juni

Lekande gäddor vid strandängen i naturreservatet Östra Bosjöklosterhalvön. Foto: Richard Nilsson
April 2017, lekande gäddor vid strandängen i naturreservatet Östra Bosjöklosterhalvön. Foto: Richard Nilsson

Nu är sommaren snart här på allvar. Gäddornas yngel är kläckta och de har bättre förutsättningar för en bra uppväxt än vad deras förfädrar har haft under många generationer. Detta tack vare Ringsjökommitténs och Ringsjöns vattenråds idoga arbete med restaureringen av Ringsjön.

Ringsjöns vattenråds årsstämma

Nästa torsdag (15/6) kl. 13.00 är det dags för årsstämma 2017. Denna hålls i Höörs kommuns nya sammanträdeslokal på Mejerigatan 4. Till fikat bjuder vi på födelsedagstårta för att fira tio-årsjubileum som vattenråd! Vi hälsar alla medlemmar varmt välkomna till stämman! Glöm dock inte att anmäla er senast 12/6! Det är väl synd att missa tårtan!

Utöver de stadgeenliga punkterna kommer det att bli information om det senaste som hänt inom vattenrådets olika verksamheter. Dessutom kommer Birgitta Bengtsson från Ekologgruppen i Landskrona AB och berättar om resultatet från recipientkontrollen från året som gick. Vi gästas också av miljöstrategen Tord Andersson från Söderåsens miljöförbund (Klippans kommun) samt av Björn Lagerdahl, vattensamordnare på Havs- och vattenmyndigheten.
Tord kommer att berätta om hur arbetet med avveckling och rivning av kraftverken i Rönne å fortskrider. Björn kommer att prata om höstens kommande samråd samt kommunernas del i åtgärdsprogrammet. Det blir också lite information om vad som väntas komma upp på agendan framöver.

Ladda ner handlingarna till stämman: Handlingar inför årsstämman 2017-06-15.

Lyssna på en intervju med Tord Andersson, angående kraftverken i Rönne å.