Vattendragsvandring längs Höörsån 3 juli

Uppdatering 28/6: Vattendragsvandringar verkar vara en populär tillställning i Höör. Det har nämligen varit en anstormning av anmälningar. Roligt, tycker vi! Men, tyvärr innebär det att det praktiska maxantalet deltagare nu har nåtts och vi kan inte längre ta emot fler anmälningar.

Håll koll på vår hem- och facebooksida. Framåt vårkanten kan det hända att vi tar en ny runda.

Ha en fin sommar!

Välkommen att vandra längs Höörsån 3 juli! Du får lära dig massor om åns djur- och växtliv.

Vandringen arrangeras av Ringsjöns vattenråd, Naturskyddsföreningen i Höör och Höörs kommun.

Bild på Höörsån
En rätad sträcka av Höörsån. Foto: Richard Nilsson

Vandringen startar på gräsmattan bakom Höörs polishus klockan 18.00 och avslutas i Stenskogen nära Stampvägen klockan 20.00. Vandringen är ungefär 2 kilometer, underlaget är mestadels plant.

Under vandringen stannar vi till och lyssnar på Lena Vought som delar med sig av sin kunskap om ån. Lena är limnolog, expert på livet i sötvattensmiljöer. Det kommer handla om åns ekologi och funktion i nutid och dåtid. Vi avslutar med att grilla korv och håva efter småkryp vid grillplatsen i Stenskogen nära Stampvägen. Barn som vill delta i håvningen ska vara i vuxens sällskap.

Anmäl dig till vandringen längs Höörsån senast 1 juli

I slutet av vandringen bjuds det på grillning. Det blir korv med och utan kött. Deltagandet är kostnadsfritt, men för att vi ska kunna avgöra hur mycket förtäring som kan tänkas gå åt vill vi att du anmäler dig. Detta behöver du göra senast 1 juli.

Arrangemanget är fullbokat. Anmälan görs via e-post till info@ringsjon.se eller på telefon till Medborgarcenter på tel 0413-280 00.

Om det blir för dåligt väder kommer vandringen att ställas in.

Välkomna!